ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Italia a obţinut o victorie mare în derbiul Grupei D de la Cupa Mondială, trecând de Anglia cu scorul de 2-1.

Claudio Marchisio a deschis scorul pentru italieni în minutul 35, cu un şut din afara careului, dar englezii au egalat rapid, după reuşita lui Sturridge. Capriciosul Balotelli a punctat pentru 2-1 în minutul 50, stabilind şi scorul final.

Italia a mai avut două bare în această partidă, prin Marchisio şi Pirlo.

[divider]

Echipe probabile

Anglia (4-2-1-3): Hart; Johnson, Cahill, Jagielka, Baines; Gerrard, Henderson; Sterling; Lallana, Sturridge, Rooney

Italia (4-4-2): Buffon; Abate, Bonucci, Bonucci, Chiellini; De Rossi, Candreva, Pirlo, Marchisio; Balotelli, Cassano

Arena Amazonia din Manaus va găzdui în această noapte, de la ora 1:00, al doilea mare derby al rundei inaugurale de la Cupa Mondială. Anglia întâlneşte Italia, într-un duel al fostelor campioane, un meci ce ar putea ţine oricând loc de finală.

Anglia poate conta pe mijlocaşul Theo Walcott, acesta fiind refăcut după accidentarea pe care a avut-o la genunchi. Acesta este vestea bună pentru selecţionerul Roy Hodgson, primul englez ce conduce naţionala Albionului la un turneu final de Cupă Mondială după Glen Hoddle, în 1998.

Vestea mai puţin bună este că Alex Oxlade-Chamberlain va absenta din cauza accidentării suferite la ligamentele genunchiului, dar medicii englezi fac eforturi pentru a-l recupera în timp util până la partida cu Uruguay.

De asemenea, englezii îl au pe lista jucătorilor incerţi pe Danny Welbeck, situaţie care îi oferă o bună şansă lui Raheem Sterling, aripa cu origini jamaicane de la Liverpool.

Italia are probleme în defensivă, unde Cesare Prandelli trebuie să schimbe formula, pentru a-l înlocui pe accidentatul Mattia De Sciglio. Având puţine opţiuni la dispoziţie, selecţionerul Squadrei Azzura este nevoit să-l retragă pe Giorgio Chiellini din linia de mijloc pe postul de fundaş stânga pe care a cunoscut consacrarea.

Prandelli mai are o dilemă în centrul apărării, acolo unde trebuie să aleagă între Leonardo Bonucci şi Gabriel Paletta, pentru a face cuplu cu Andrea Barzagli.

Întâlniri directe

Anglia şi Italia s-au întâlnit până acum de 24 de ori, iar bilanţul este uşor favorabil italienilor. Aceştia au câştigat de nouă ori, în timp ce englezii s-au impus de opt ori. Alte şapte meciuri s-au încheiat indecis.

Italia a câştigat finala mică a Cupei Mondiale din 1990 contra Angliei, scor 2-1, în ceea ce avea să rămână prima şi până acum singură întâlnire directă la un turneu final mondial.

Ultimul episod s-a consumat în sferturile EURO 2012, când Italia s-a impus la loviturile de departajare după ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost egal, 0-0.

Statistică

Fundaşul englez Phil Jagielka a marcat primul din cele două goluri ale sale pentru naţională Angliei chiar împotriva Italiei în amicalul din august 2012. Anglia participă la a 14-a Cupa Mondială din istorie şi a cincea la rând, în timp ce Italia se află pentru a 18-a oară la un turneu final mondial.

Doar Brazilia are mai multe participări (20). Anglia este echipa cu cele mai multe rezultate de 0-0 la Cupa Mondială (10), în timp ce Italia a realizat 21 de remize în istorie, mai mult decât orice altă echipă.