ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata ucraineană a fost plasată în stare de alertă maximă de luptă, din cauza riscului crescut privind declanşarea unei acţiuni militare de către Rusia, a declarat, miercuri, preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, informează Agerpres.
"Revin asupra ameninţării reale cu un război continental pe care l-ar putea declanşa Federaţia Rusă împotriva Ucrainei. Forţele noastre armate au fost plasate în stare de alertă maximă de luptă", a afirmat Turcinov, într-o reuniune cu şefii administraţiilor regionale la Kiev.

Turcinov a subliniat că toate regiunile Ucrainei ar trebui să participe la contracararea unei posibile acţiuni militare ruse. "Am emis un ordin cu privire la formarea în fiecare regiune a câte unui batalion de apărare teritorială. Fiecare şef de administraţie trebuie să cunoască în detaliu planurile de apărare teritorială în regiune", a spus preşedintele interimar ucrainean, adăugând că este nevoie de pus la punct logistica necesară pentru a deplasa unităţi militare dintr-o regiune în alta în caz de necesitate.

Unităţile de apărare teritorială trebuie să acţioneze în colaborare cu Statul-Major General şi cu Ministerul Apărării, a mai afirmat Turcinov.

Oficialii ruşi au dat asigurări în mod repetat, în ultimele săptămâni, că Rusia nu are de gând să invadeze teritoriul Ucrainei. În urmă cu o zi, Alianţa Nord-Atlantică a decarat, însă, că nu a văzut niciun indiciu care să releve că trupele ruseşti - până la 40.000 de militari - s-ar retrage de la frontiera cu Ucraina.