ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că reţeaua de termoficare nu va rezista din punct de vedere tehnic şi în iarna următoare, potrivit b1.ro.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

"Din punct de vedere tehnic, reţeaua nu va rezista şi în iarna următoare. Există risc de avarie, de spargere a conductelor. La «risc maxim» se încadrează peste 80% din reţea, care are o vechime de peste 20 de ani", a spus Pieptea.

El a avertizat că, în aceste condiţii, în iarna următoare bucureştenii nu vor mai beneficia de sistem centralizat de încălzire. Pieptea a precizat că RADET este în prag de faliment şi în colaps financiar, existând îndeplinite chiar şi condiţiile pentru declaşarea procedurii de insolvenţă.

"Situaţia e extrem de gravă. În această iarnă au fost patru avarii majore care au afectat câte două sectoare şi sute de mii de bucureşteni. Agentul termic nu a ajuns la populaţie la parametrii contractuali", a spus Pieptea.

"Îi somez pe Victor Ponta şi Sorin Oprescu să-şi respecte obligaţiile asumate, să ducă la îndeplinire memorandumul privind fuziunea RADET cu ELCEN", afirmă Pieptea.