ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


George Maior şi-a înaintat demisia de la conducerea SRI preşedintelui României, iar Klaus Iohannis a acceptat-o, informează Administraţia Prezidenţială.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

În acest moment, atât postul de director al SRI, cât şi cel de director al SIE sunt vacante. Postul de director al SIE a rămas vacant după ce Teodor Meleşcanu a dat curs cererii lui Victor Ponta de a ocuipa postul de Ministru de Externe. Ulterior a demisionat şi de la MAE.

CITEŞTE ŞI: În presă sunt OFIŢERI ACOPERIŢI ai SRI. Cele mai răsunătoare cazuri din presa română

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în 7 ianuarie, la Adevărul Live, întrebat dacă ia în calcul numirea unor noi şefi la SRI şi SIE, că săptămânile viitoare va analiza această chestiune şi va comunica concluzia, pentru că nu o are şi a adăugat că este ”o discuţie puţin artificială”.

”Săptămânile următoare voi analiza această chestiune şi voi comunica concluzia, pentru că nu o am”, a spus preşedintele Iohannis, întrebat dacă ia în calcul schimbarea şefilor SRI şi SIE.

George Cristian Maior a fost cel de-al patrulea director al Serviciului Român de Informaţii, fiind instalat în funcţie la data de 4 octombrie 2006.