ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Familia Cârpaci, care a preluat recent un imobil al Spitalului de Copii Timișoara, are în proprietate 144 de imobile, majoritatea în zona centrală a orașului.

Autoritățile au cerut sprijinul Guvernului în cazul romilor ce au cumpărat sute de clădiri în Timișoara, informează Mediafax.

Câteva sute din clădirile monument istoric aflate în zona centrală a Timișoarei au fost cumpărate de romi. Modalitatea prin care aceștia au ajuns la astfel de "performanțe" este simplă: inițial s-a cumpărat un apartament, după care, prin amenințări au determinat familiile rămase în clădire să vândă.

Presa locală a denumit aceste familii drept "romii de catifea" sau "mafia imobiliară țigănească" și a relatat cum, prin complicitățile funcționarilor locali, acești indivizi aflau cine sunt moștenitorii cărora urma să li se retrocedeze imobile istorice în valoare de milioane de euro. Odată ce aflau numele moştenitorilor, romii aplicau metoda descrisă mai sus.

Din relatările presei bănățene, romii șicanau familiile în miez de noapte, inundau apartamentele vecinilor sau lăsau excremente pe ușa de la intrarea în locuință. Când aceste metode nu funcționau, romii apelau la amenințări și violență.

Una dintre cele mai bogate familii de romi din Timişoara este familia Cârpaci.Conform Mediafax, familia Cârpaci are 144 de proprietăţi, majoritatea în zona centrală a oraşului, pe bulevardele C.D. Loga, Take Ionescu şi Mihai Viteazu, pe Calea Dorobanţilor şi Splaiul Tudor Vladimirescu, dar şi pe strada Mihai Eminescu.

Astfel, Vladimir Cârpaci, zis "Pipi", care la începutul lunii noiembrie a evacuat Secţia de Pneumologie şi Laboratorul Spitalului de Copii din Timişoara, are nu mai puţin de 37 de proprietăţi în Timişoara. El are 19 clădiri de locuit, 17 terenuri intravilane, un garaj şi 14 parcări. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, are proprietăţi pe bulevardul Mihai Eminescu, pe strada Cluj, pe strada Paris, pe Splaiul Tudor Vladimirescu şi pe Calea Dorobanţilor.

Sursa foto: stirileprotv.ro