ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autorităţile de la Beijing au renunţat la restricţia ce prevedea ca familiile să aibă doar un copil. Astfel, dacă unul dintre membrii cuplurilor din capitala Chinei nu are fraţi sau surori, atunci aceste cupluri au dreptul să aibă un al doilea copil.

Măsura a fost aprobată pe 28 decembrie de parlamentul chinez, care a dispus aplicarea ei treptată, înaintea capitalei iniţiativa intrând în vigoare în oraşul Tianjin şi în provinciile Zhejiang, Jiangsu şi Anhui. Cea mai mare metropolă a ţării, oraşul Shanghai, a anunţat că noua lege va intra în vigoare înainte de jumătatea anului, odată cu alte şase provincii şi regiuni din cele 30 care compun China.

Se estimează că această măsură va duce la creşterea numărului populaţiei cu 9 milioane de oameni anual. În acest moment, China numără 1.3 miliarde de locuitori, fiind cea mai mare ţară din lume din acest punct de vedere.

Controversata politică a copilului unic a fost lansată în anii '70 pentru a se evita suprapopularea ţării. Autoritzăţile se tem acum că va scădea forţa de muncă. În prezent, există cinci lucrători la fiecare pensionar, iar acest raport va scădea la doi lucrători la un pensionar până în anul 2035, dacă se continua politica unui copil unic.

Guvernul a comis atrocităţi în numele acestei legi

Presa internațională a relatat mai multe cazuri în care inspectorii guvernamentali au ucis bebelușii nou-născuți ai părinților care aveau deja un copil. În februarie 2013, AFP descria cum un astfel de oficial chinez a călcat cu mașina un copilaș de un an, ai cărui părinți refuzau să plătească amenda pentru “încălcarea legii“. Una dintre victime a fost chiar renumitul regizor chinez Zhang Yimou care a recunoscut că are trei copii cu actuala sa soție.

În martie 2012, Paul Joseph Watson, un jurnalist american, a dezvăluit cum angajații “Biroului pentru controlul nașterilor” au răpit o femeie însărcinată, au forțat-o să avorteze, după care i-au aruncat copilul, încă viu, într-o găleată (foto mai jos).

adevarata-fata-a-chinei