ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corpul de Control al premierului Ponta a investigat cazul în care trei deputaţi PSD, Ilie Sârbu, chiar socrul primului ministru, Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam sunt urmăriţi penal, însă chiar dacă a constatat nereguli, nu a sesizat Parchetul!

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii



Procurorii DNA care au preluat acest caz scriu, în referatul prin care cer arestarea preventivă a lui Hrebenciuc, că o anchetă a fost efectuată de Corpul de Control al premierului Ponta, însă nu s-a depus nicio plângere deşi s-au sesizat nereguli.

Iata concluziile din raportul Corpului de Control, aşa cum au fost ele prezentate de gândul:

"Prin Raportul de control nr. (.....) din 05 septembrie 2014 privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier în suprafaţă de 43.227 ha şi a unui teren agricol în suprafaţă de 50 de ha din judeţul Bacău întocmit de CORPUL DE CONTROL AL PRIMULUI-MINISTRU, s-a concluzionat :

Exproprierea de către regimul comunist a domeniilor forestiere Palanca, Comăneşti-Văşâieşti, Brătuleşti, Agăş şi Ciobănuş s-a realizat de la proprietarii Eugen N.D. Ghica, Nicolae N.D. Ghica şiDimitrie N.D.Ghica (copiii în viaţă ai defunctului Nicolae D.Ghica);32


Exproprierea de către regimul comunist a domeniilor forestiere Dofteana şi Beleghet s-a realizat de la Creditul Funciar Rural, proprietarul pădurilor în suprafaţă totală de 10.974 ha.Totodată, în cuprinsul aceluiaşi Raport (f. 38) s-a reţinut Contrar hotărârilor pronunţate de mai multe instanţe, prin Decizia nr. (.....)/2012, Tribunalul Covasna a hotărât reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea lui Elie Vlad Sturdza pentru suprafaţa totală de 43.227 ha teren forestier şi a unui teren agricol în suprafaţă de 50 ha, situate pe raza judeţului Bacău, în condiţiile în care:

Solicitantul nu a depus cerere la nivelul Comisiilor locale de fond funciar de pe raza judeţului Bacău pentru reconstituirea dreptului de proprietate pentru întreaga suprafaţă de 43.227 ha teren forestier, ci „pentru o suprafaţă de aproximativ 30.000 ha teren forestier", fără terenurile forestiere situate pe raza localităţilor Dofteana şi Beleghet în suprafaţă de 11.620 ha.

Potrivit prevederilor legale, reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere se face pe vechile amplasamente, având în vedere structura de proprietate existentă la momentul deposedării abuzive a acestor terenuri de către regimul comunist, respectiv începând cu data de 06.03.1945. Cu toate acestea, Tribunalul Covasna a hotărât că „petiţionarul este moştenitorul legal în linie directă a defunctului Dimitrie N. Ghica, decedat în 1921, pentru care are drept de a solicita 33 reconstituirea dreptului de proprietate după acesta, potrivit Legii nr. 1/2000". (s.n.)

La momentul deposedării abuzive de către regimul comunist, Dimitrie N. Ghica era decedat (1921), deci nu putea fi considerat drept „proprietar deposedat"în sensul legii.

Tribunalul Covasna a hotărât reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea petiţionarului, Elie Vlad Sturdza, pentru domeniile forestiere Ciobănuş, Brătuleşti şi Agăş, domenii care au aparţinut lui Nicolae D. Ghica şi, ulterior, succesorilor acestuia (Nicolae N.D. Ghica, Eugen N.D. Ghica, Dimitrie N. D. Ghica şi Yvette N. D. Ghica), cu toate că tribunalul a constatat faptul că „(...) petentul nu a formulat cerere în calitate de moştenitor al lui Nicolae D. Ghica, ci în calitate de descendent al lui Dimitrie N. Ghica, al cărui strănepot este", iar Dimitrie N. Ghica nu a avut niciodată în patrimoniu aceste domenii. (s.n.)."


Guvernul nu a explicat până acum de ce Corpul de Control nu a dus acţiunea mai departe şi nu a sesizat organele abilitate pentru a începe o anchetă.