ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magistraţii de la Judecătoria Vaslui au respins, joi, cererea de emitere a unei Ordonanţe Preşedinţiale depusă de Simona Niculescu, o militantă pentru drepturile omului, prin care se cerea retragerea echipajelor de jandarmi din comuna vasluiană Pungeşti, scrie Agerpres.

Practic, prin această cerere, solicitanta a dorit ridicarea statutului de zonă specială de siguranţă publică impus printr-un ordin al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în comuna vasluiană Pungeşti, acolo unde reprezentanţii Chevron lucrează pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de şist din judeţ.
În soluţia dată, Judecătoria Vaslui "respinge ca inadmisibilă cererea de intervenţie accesorie formulată de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin reprezentant legal Direcţia Generală Juridic, cu sediul în Bucureşti, Piaţa Revoluţiei nr.1 A, Sector 1. Respinge ca neîntemeiată cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale formulată de reclamanta Niculescu Simona, în nume propriu şi în calitate de reprezentant al Asociaţiei România fără ei".

La termenul de miercuri Simona Niculescu a fost însoţită la Judecătoria Vaslui de un grup de protestatari care au afişat mesaje împotriva guvernanţilor şi împotriva autorităţilor locale dar şi a Jandarmeriei.