ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul UDMR, Kelemen Hunor, şi-a lansat candidatura la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Întrebat dacă este de părere că românii sunt gata să aleagă un preşedinte de etnie maghiară, Kelemen Hunor a răspuns că societatea română este pregătită să "nu ţină cont de etnia candidatului".

"Întrebarea e dacă România e pregătită să aibă conductori de locomotivă maghiari, electricieni sau brutari maghiari. Eu cred că da, încet - încet, această ţară şi această societate trebuie să fie pregătite să nu ţină cont de etnia candidatului, ci să ţină cont de pregătirea, de capacitatea sa şi de modul cum vrea să conducă România. Eu cred că tot ceea ce am arătat în perioada de când sunt în politică, din 1997, este dovada cea mai importantă că aş fi capabil să fiu un bun preşedinte, un bun preşedinte al fiecărui om, românilor, maghiarilor, romilor, saşilor, sârbilor, tuturor celor care cred într-o Românie puternică", a spus Kelemen, conform Mediafax.