ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Campioana mondială en-titre, Spania, a fost umilită de formația în fața căreia s-a impus în finala CM din 2010, Olanda, cu scorul de 5-1, deși ibericii au deschis scorul prin Xabi Alonso ('27), dintr-un penalty obținut de Diego Costa. Batavii au întors spectaculos soarta partidei printr-un joc formidabil, concretizat prin reușitele lui Robin van Persie ('44, '72), Arjen Robben ('53, '80) și Stefan De Vrij ('64), acesta din urmă fiind jucătorul care a provoxat lovitura de pedeapsă a spaniolilor.

De menționat că Arjen Robben, la selecția cu numărul 100, a fost unul dintre principalii artizani ai victoriei splendidei formații antrenate de Louis van Gaal, noul antrenor al lui Manchester United.

Ultimul eșec usturător al ibericilor la un turneu final a fost un 1-6 contra Braziliei, la CM din 1950, în data de 13 iulie, la Rio de Janeiro.



UPDATE 6: Arjen Robben este lansat pe contraatac în minutul 80 cu o pasă de 60 de metri, îl suceşte pe Iker Casillas ca acum trei goluri şi este 5-1. Am spus că e măcel...

UPDATE 5: Robin Van Persie interceptează mingea în careul spaniol, în minutul 74., la o preluare lungă cât o limuzină de lux şi înscrie simplu. Deja e măcel...

UPDATE 4: Stefan DeVrijes înscrie în min. 64 dintr-o centrare. Centrarea este tot de pe flancul stâng, foarte vulnerabil la spanioli. Faza e controversată: în momentul în care DeVrijes loveşte mingea cu capul, Iker Casillas e tamponat de Robin Van Persie.

UPDATE 3: Daley Blind centrează iar, în minutul 53, de data aceasta la piciorul lui Arjen Robben, acesta întoarce fundaşul de marcaj şi înscrie cu stângul. Olanda preia conducerea!

UPDATE 2: Minutul 43, gol simplu înscris de Robin Van Persie din nimic, după o centrare banală a fundaşului stânga, Daley Blind, de la linia de centru, direct pe capul acestuia. Avem egalitate la pauză.

UPDATE 1: Minutul 27, gol înscris de Chavi Alonso din penalty şi Spania ia conducerea.

Acest meci, al treilea de la această cupă mondială, este capul de afiş al zilei.

Echipele de start

Spania: Casillas - Azpilicueta, Pique, S. Ramos, J. Alba - X. Alonso, Busquets - D. Silva, Xavi, Iniesta - D. Costa
Selecționer: Vicente Del Bosque

Olanda: Cillessen - Janmaat, Vlaar, Vrij, M. Indi, Blind - Nigel De Jong, Guzman, Sneijder - Robben, Van Persie
Selecționer: Louis van Gaal

Spania și Olanda reeditează în prima lor partidă de la CM 2014 din Brazilia finala ediției precedente a Campionatului Mondial, cea din Africa de Sud. Un prilej de revanșă pentru batavi, dar și o miză uriașă pentru cele două formații. Meciul va fi live text pe digisport.ro și m.digisport.ro, de la ora 22:00.

Campioana și vicecampioana lumii trebuie să evite clasarea pe locul al doilea în grupă, pentru a nu întâlni în optimi Brazilia, gazda competiției din acest an, care, cel mai probabil îşi va câştiga grupa. De aceea, întâlnirea din această seară de la Salvador de Bahia ar putea să treacă peste obișnuita tatonare dintr-o partidă obișnuită de debut la un turneu final.

Spania a păstrat nu mai puțin de 16 jucători din lotul care a cucerit titlul mondial în urmă cu 4 ani, în vreme ce Olanda mai are doar șase dintre finaliștii din Africa de Sud. Vorm, De Jong, Sneijder, Kuyt, Van Persie și Huntelaar sunt jucătorii care n-au uitat dramatica înfrângere din finala sud-africană.

Va fi cea de-a 11-a dispută directă dintre cele două formații și în precedentele zece avantajul statistic e minim de partea ibericilor. Aceștia au 5 succese, față de patru ale adversarilor, o singură partidă încheindu-se la egalitate.

Pentru Luis van Gaal, meciul nu e un război, astfel că tehnicianul olandez a anunțat cu o zi înainte de meci, la conferința de presă, formula de start. Tehnicianul a confirmat echipa: Cillessen - Janmaat, Vlaar, De Vrij, Martins Indi, Blind - De Guzman, Sneijder, De Jong - Robben, Van Persie.

Un system cu trei fundași centrali inspirat de Italia, care a reușit două remize, 1-1 și 0-0 cu Spania, cu trei stoperi, la Euro și la Cupa Confederațiilor.

SURSA: DigiSport