ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tragedia aviatică din Ucraina în care un avion malaysian de pasageri având la bord 298 de persoane, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prăbuşit, a îndoliat o lume întreagă.

Aproximativ 100 dintre pasagerii avionului erau profesionişti şi activişti aflaţi în drum către o conferinţă internaţională pe tema SIDA care începe în acest weekend la Melbourne, scriu vineri mai multe ziare australiene importante, relatează AFP.

Un olandez a făcut o fotografie cu avionul care urma să îl ducă de la Amsterdam la Kuala Lumpur chiar înainte de decolare şi a publicat-o pe Facebook alături de comentariul: "Dacă va dispărea, iată cum arată". Pasagerul a încercat să facă o glumă cu referire la precentul accident în care a fost implicată o aeronavă Malaysia Airlines. Fotografia a fost făcută de la câţiva metri de avion, probabil de pe pista aeroportului Amsterdam-Schiphol. Imaginea poartă, de asemenea, menţiunea "în apropierea Schiphol".

interior