ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 11:22 Avionul de linie Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a fost doborât în momentul în care survola o zonă de acțiuni militare pe un traseu din estul Ucrainei ce este ocolit de o serie de alte companii aeriene, relatează Bloomberg.

UPDATE 10:50 O cutie neagră a avionului malaezian care s-a prăbușit joi în Ucraina a fost găsită în zona accidentului, au indicat vineri pentru France Presse surse din cadrul echipelor de salvare care acționează în teren.

UPDATE 08:59 MAE anunţă că pe lista pasagerilor cursei Malaysia Airlines nu se afla niciun român.

UPDATE 08:58 Unul dintre pasagerii cursei a avut o premoniţie înaintea decolării. Ce a postat pe Facebook.

UPDATE 18 iulie, 08:29 Avionul de pasageri a fost doborât de o rachetă, afirmă un consilier din cadrul Ministerului ucrainean de Interne, citat de Washington Post. Anton Geraşenko, consilier în Ministerul ucrainean de Interne, afirmă că avionul a fost doborât de o rachetă de tip BUK.

Totodată, un oficial american, citat de CNN şi Wall Street Journal, susţine că avionul a fost lovit de o rachetă sol-aer.

UPDATE 23:00 "Nu este vorba de un simplu incident, nici de o catastrofă, este un act terorist", a declarat Petro Poroşenko, potrivit purtătorului său de cuvânt, Sviatoslav Tsegolko.

UPDATE 22:00  Un clip postat pe youtube surprinde momentul în care aeronava s-a prăbuşit.

http://youtu.be/-hbAirCuNnA

UPDATE 20:00 Agenţia ITAR-TASS citează o sursă anonimă, conform căreia armata ucraineană a deplasat, miercuri, în apropierea oraşului Doneţk, un sistem de rachete antiaeriene Buk, singurul capabil să doboare un avion care zbura la altitudinea aeronavei MH17. Aceeaşi sursă a declarat că miliţiile proruse din zonă nu au o astfel de tehnologie, pentru că nu şi le permit din punct de vedere financiar.

UPDATE 19:45 Ministerul de apărare al Rusiei a negat cu vehemenţă implicarea în accidentul aviatic al aeronavei Boeing 777 MH17. "Suntem acuzaţi aproape zilnic de Kiev, care promite de fiecare dată că va face publice dovezi incontestabile ale implicării Moscovei în incidentele din estul Ucrainei. Într-un fel sau altul, dovezile dispar fără urmă şi, pentru a-şi ascunde incompetenţa, Ucraina vine cu acuzaţii şi mai bizare", a declarat un oficial rus pentru RIA Novosti.

UPDATE 19:30 Conform agenţiei Mediafax, toţi cei 295 de ocupanţi ai aeronavei au decedat. Avionul s-a prăbuşit la 60 de kilometru de graniţa cu Rusia, în regiunea Doneţk, lângă oraşul Hrabov. Autorităţile ucrainene din zonă au dat presei detalii macabre, cadavrele pasagerilor fiind împrăştiate pe o rază de 15 kilometri.

boeing hrabove

UPDATE 19:15 Avionul malaezian prăbușit pe teritoriul Ucrainei a fost doborât de tiruri ale unui sistem de rachete antiaeriene Buk, a notat consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Gherașenko, pe pagina sa de Facebook, informează Agerpres.

buk sistem racheta

Sursa foto: Wikipedia

UPDATE 18:55  Agenţia ITAR-TASS citează o sursă a traficului aerian, conform căreia nu se aflau cetăţeni rusi la bordul aeronavei. Boeingul 777, aparţinând Malaysia Airlines, început o coborâre bruscă de la înălţimea de 10 mii de metri.

Un avion de pasageri Boeing 777 malaezian s-a prăbuşit în Ucraina, la mică distanţă de graniţa cu Rusia, au declarat surse ale aviaţiei ucrainene.

La bord se aflau 295 de pasageri şi plecase de la Amsterdam cu destinaţia Kuala Lumbur.

Zona în care s-a prăbuşit este foarte controversată, Kievul acuzând Moscova că a doborât de pe teritoriul rusesc mai multe avioane ucrainene.

Reprezentantul Rusiei la Naţiunile Unite a declarat că forţele armate ruse nu au nicio legătură cu acest incident.

http://youtu.be/Jp29qv6drTY