ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 22:00  Mircea Băsescu, reţinut joi seară de procurorii anticorupţie după ce a fost adus la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, nu a făcut nicio declaraţie în faţa anchetatorilor prevalându-se de dreptul la tăcere, a declarat avocatul său, Nelu Taşcă.

"Mi-a spus că nu sunt reale acele înregistrări şi cred în nevinovăţia dânsului", a spus Nelu Taşcă, întrebat ce a vorbit el cu Mircea Băsescu.

UPDATE 21:05 Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, a ajuns deja în arestul Poliţiei Capitale, unde va petrece noaptea, urmând să fie prezentat, vineri, cu propunere de arestare preventivă la Tribunalul Bucureşti.

CLICK AICI PENTRU A CITI REACŢIA PREŞEDINŢIEI


CLICK AICI PENTRU A CITI REACŢIA PREMIERULUI VICTOR PONTA


UPDATE  19:45 Mircea Băsescu a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru că ar fi primit 250.000 de euro de la un denunţător. El este acuzat de trafic de influenţă. Fratele preşedintelui va fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, a venit joi la sediul central DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care fiul lui Bercea Mondial îl acuză de trafic de influenţă. Acesta a declarat la intrare, răspunzând unei întrebări despre afirmaţiile interlopului, că "e treaba lui Bercea ce spune".

Fratele şefului statului a ajuns la DNA, cu maşina personală şi însoţit de un avocat, în jurul orei 17.40. El şi-a făcut drum cu greu spre intrarea în sediul Direcţiei, în condiţiile în care a fost aşteptat de zeci de reporteri şi cameramani.

"Măi, oameni buni, daţi-o-ncolo de treabă...", le-a spus Mircea Băsescu jurnaliştilor care au aglomerat drumul de la parcare la intrarea în DNA, astfel încât acesta a avut nevoie de câteva minute pentru a parcurge o distanţă de cel mult 30 de metri.

El nu a răspuns la nici una dintre întrebările jurnaliştilor, singurul comentariu fiind legat de afirmaţiile lui Bercea Mondial: "E treaba lui Bercea ce spune".

La DNA sunt audiaţi, în acelaşi dosar, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, soţia acestuia, Fănica Anghel, care au fost aduşi din penitenciar, şi Marian Căpăţână, despre care familia interlopului susţine că ar fi fost intermediarul banilor pentru Mircea Băsescu.

Bercea Mondial a spus, din duba cu care a fost adus, că aproape două milioane de euro ar fi ajuns la şefa DNA, Codruţa Kovesi, la preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi la Vasile Blaga, despre care susţine că ar fi implicat în acest caz.

Florin Anghel a depus în 13 iunie, prin avocatul său, Pavel Abraham, o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu, în care îl acuză pe acesta de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare, în legătură cu dosarul în care fiul lui Bercea Mondial este acuzat de şantaj.

Plângerea formulată de Florin Anghel a fost preluată de structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la DNA Constanţa.

Fiul lui Bercea Mondial a fost audiat marţi şi miercuri la DNA, după ce avocatul acestuia le-a dat procurorilor două înregistrări audio-video. Pavel Abraham arăta că înregistrările ar fi fost făcute în februarie 2012 sau 2013, acestea fiind "foarte compromiţătoare".