ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Naționala feminină de tenis de masă s-a calificat vineri în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Tokyo, grație unei victorii fantastice, cu 3-2, contra Coreei de Sud, catalogată de Federația Internațională drept ”șocul de până acum al turneului”.

Elizabeta Samara a învins-o pe Haeun Yang, scor 3-2 şi a pierdut meciul cu Hyowon Seo, scor 1-3. Bernadette Szocs a fost învinsă de Hyowon Seo, scor 3-1, dar a câştigat meciul cu Haeun Yang, scor 3-2, iar Daniela Dodean a trecut de Hajung Seok, scor 3-2.

Iată ce a scris apoi editorialistul Federației Internaționale de Specialitate, Ian Marshall:

"Ţările asiatice bătându-le pe cele europene în competiţiile europene s-a întâmplat de atâtea ori în era modernă, încât a devenit o obişnuinţă. Totuşi, vineri după amiază la Tokyo, lucrurile s-au inversat. În prima divizie, Coreea de Nord a învins Ucraina, dar au urmat două victorii pentru echipele de pe bătrânul continent; Olanda a trecut de Taiwan înainte ca România să realizeze ceea ce poate fi considerat cel mai mare şoc al turneului de până acum.

Favorite 9, româncele au bătut Coreea de Sud, cap de serie numărul trei şi medaliată cu bronz în urmă cu doi ani la Campionatele Mondiale de la Dortmund. Mai departe a fost o competiţie pe echipe, iar Elizabeta Samara, Daniela Monteiro-Dodean şi Bernadette Szocs au obţinut câte o victorie. În meciul decisiv, Szocs şi Yang Haeun şi-au împărţit seturile. În ultimul set, Bernadette Szocs conducea cu 5-0, însă Yang Haeun a câştigat următoarele trei puncte.

Viorel Filimon, antrenorul României, realizând momentul bun prin care trecea Coreea de Sud a solicitat time out pentru a calma corabia şi a menţine avantajul. Totuşi, Yang Haeun a egalat la 5, iar balanţa înclina acum în favoarea Coreei de Sud. Însă nu, Bernadette Szocs a câştigat următoarele şase puncte".

Naționala României a încheiat grupa A pe locul al treilea.