ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aleksandr Dughin, omul considerat ideologul lui Vladimir Putin a comentat noile evenimente din Ucraina şi a lansat un mesaj puternic taberelor aflate în conflict.

Acesta a scris că "a început numărătoarea inversă" pentru a treia fază a conflictului: războiul Kievului cu Rusia. Dughin mai afirmă că Rusia nu a dorit ca acest scenariu să se petreacă, dar că Ucraina s-a aruncat singură în braţele războiului civil.

"Acum începe ce mai serioasă provocare. Numărătoarea inversă a început. Am trecut la a treia fază: Kievul a declarat război Rusiei. Scenariul din Crimeea, acolo unde oamenii şi-au ales paşnic conducătorii, a eşuat. Acum începe războiul de independenţă al Noii Rusii. Rusia nu a dorit acest scenariu. A spus-o cât a putut de repede. Ucraina nu este acum cu un picior în Război Civil, ci cu ambele.

Politic, toate centrele de rezistenţă( pro-ruse -n.n) ar trebui să-şi declare independenţa şi să ceară eliberarea de Ucraina. Să formeze comitete şi autorităţi de Auto-Apărare. Să ceară ajutorul lui Putin şi Ianukovici în faţa terorii naziste.

Apoi, organizarea frontului de Sud-Est. Graniţa cu Rusia. Apăraţi ce puteţi, aşteptând ajutor. Pentru că ajutorul vine.

Experţii militari pregătesc recomandările pentru lupta şi operaţiunile de război urban. Acesta e război. Am făcut totul ca să-l evităm. Acum nu ne mai rămâne decât să-l câştigăm. Şi o vom face",  a scris Aleksandr Dughin pe facebook.