ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Criza economică şi morală în care se zbate presa românească îi determină pe jurnalişti să apeleze la metode de a manipula cititorii pentru a da fatidicul click.

După ce a publicat ştiri de "actualitate", apărute anul trecut, cei de la gândul.info profită de popularitatea Simonei Halep pentru a manipula, fără niciun fel de scrupule, opinia publică.

Pentru a crea puţin scandal şi trafic, cei de la gândul şi-au promovat articolul despre finală pe prosport.ro  încercând să acrediteze ideea unui scandal în care ar fi implicat un "sportiv român", ce i s-ar adresa Simonei Halep înainte de "marea finală": "SCANDAL-MONSTRU înainte de MAREA FINALĂ. Un sportiv român atacă dur. „Stai în banca ta, că nu ai făcut nimic!".

gandul-manipuleaza-simona-halep

Imediat după ce cititorul dă click, titlul ştirii se transformă miraculos în : "SIMONA HALEP în FINALA ROLAND GARROS. Simona Halep-Maria Şarapova, LIVE de la ora 16.00".

Despre "scandalul monstru", nimic. Abia după jumătatea paginii, apare şi "scandalul". De unde aflăm că nu este vorba, de fapt, de un FOST sportiv, Basarab Panduru. Care nu i se adresează deloc Simonei Halep, aşa cum insinua titlul promovat pe prosport.ro, ci...politicienilor!

"Ştiţi care e problema? Câţi părinţi oare au rămas fără bani ducând copiii la un anumit nivel, după care n-au mai putut să facă pasul spre marea performanţă şi au rămas fără niciun leu? Avem 4-5 jucătoare bune, dar mii de jucători şi jucătoare care au pierdut banii. Pe ăia nu-i întreabă nimeni nimic, aşa că stai în banca ta, că n-ai făcut nimic pentru Halep. În afară de părinţii ei, n-a făcut nimeni nimic pentru ea'', a spus de fapt Basarab Panduru, fost fotbalist la Steaua.

Nici măcar fotografia cu care se ilustrează acel titlu nu are nicio legătură, fiind de fapt o imagine urcată de Lucian Bute pe facebook, alături de un mesaj de încurajare pentru sportiva română.

Finala de la Roland Garros va fi în direct pe ActiveNews de la ora 16:00.