ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Octavian Morariu a demisionat astăzi din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic Român, după ce s-a aflat la conducere timp de 10 ani. El i-a anunţat pe cei 19 membrii ai comitetului executiv de această decizie, conform Realitatea.net.

Conform unor surse, pentru postul vacant vor candida Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby și fostul tenismen, Dinu Pescariu.

Octavian Morariu ar fi trebuit să-și încheie mandatul în 2017, însă a luat acesată decizie din cauza unor cumul de funcții și nu are timp să se mai ocupe și de funcție de președinte COSR, pentru care nu este plătit.

De asemenea, Morariu este membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) și președinte al Federatiei Europe de Rugby.

Postul ar putea fi ocupat de Alin Petrache, Elisabeta Lipă sau Nicu Vlad, președintele federației de haltere.

Adunarea Generală anuală a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român este în desfășurare.

La începutul luni, Octavian Morariu a fost desemnat de către Thomas Bach, preşedintele CIO, să facă parte din Comisia pentru Programul Olimpic şi din Comisia pentru Relaţii Internaţionale.

Cele două structuri joacă un rol important în ceea ce priveşte alcătuirea Agendei Olimpice pentru anul 2020, prima întâlnire urmând a avea loc în luna septembrie anul acesta, când Comisiile vor putea analiza propunerile grupurilor de lucru specializate care vor fi stabilite în următoarele săptămâni.