ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea educaţiei naţionale va fi modificată de Guvern, prin introducerea unui articol care va conferi titularilor unui titlu de doctor dreptul să renunţe la acest titlu în baza unei cereri adresate Ministerului Educaţiei, în condiţiile în care legislaţia actuală nu reglementează o astfel de situaţie.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Pe agenda şedinţei de luni a Guvernului a fost introdus un proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică Legea educaţiei naţionale şi OU privind asigurarea calităţii educaţiei.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat pentru Hotnews că această modificare a fost introdusă în ordonanță "pentru că altfel nu am cadru legal să îndeplinesc cererile venite din partea societății civile și academice", în ceea ce privește titlul de doctor al lui Victor Ponta. În plus, prin ordonanța care aduce șase modificări la Legea educației, se va putea renunța și la diploma de bacalaureat.

"Da, este adevărat că poți renunța și la Bacalaureat, dar cu condiția ca acea persoană să facă din nou liceul dacă dorește apoi să iși ia din nou Bacalaureatul. La fel este și cu doctoratul: renunți la titlul de doctor, dar dacă vrei peste ani să fii doctor, atunci reiei tot procesul de pregătire, iar statul nu va mai asigura finanțare", a spus ministrul Educației.

Legea va fi modificată după ce, în urmă cu două săptămâni, premierul Victor Ponta a anunţat că a trimis o scrisoare către rectorul Universităţii Bucureşti în care îl notifică asupra faptului că renunţă la titlul de doctor în drept acordat în 2003.