ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând cu data de 6 august, de Schimbarea la Față, o mulțime de șerpi apar în satele din Kefalonia, în jurul bisericilor din Markopoulo și Arginia, iar pe 15 august intră în biserică în timpul Sfintei Liturghii și se urcă pe icoana Maicii Domnului.

MIRACULOUS-

Șerpii sunt inofensivi, ba chiar blânzi, conform mărturiilor sutelor de pelerini care vin, anual, să verifice minunea. Șerpii sunt subțiri și au o cruce mică pe cap și limbi în formă de cruce. Locuitorii spun că este bine să apară cât mai mulți, pentru ca anul următor să fie bun. Șerpii pleacă iarăși în munți după slujba săvârșită pentru Adormirea Maicii Domnului. Cu excepția perioadei 6-16 August, această specie de șerpi nu este de găsit pe insulă. Localnicii îi așteaptă în fiecare an, deoarece singurii ani în care nu au apărut, 1940 și 1953, au fost grei pentru insulă - al doilea război mondial, respectiv un puternic cutremur.

„De remarcat că în anul 1924, când Biserica Ortodoxă din Grecia a adoptat calendarul nou, mulți au așteptat să vadă de vor mai apărea sau nu șerpii Maicii Domnului. Sosind însă, creștinii au înțeles că trebuie ascultată hotărârea Sfântului Sinod, chiar dacă teoretic este greșită. Minunea dovedește astfel că prin mila Domnului și în bisericile de pe stil nou este har.” (http://saccsiv.wordpress.com)

Anul acesta, totuși, șerpii nu au mai apărut pe 6 august, ca de obicei. E de notat că la începutul acestui an a avut loc un cutremur mare în Kefalonia, însă se pare că acest lucru nu i-a împiedicat pe șerpi să reapară, chiar dacă mai târziu. Spre bucuria localnicilor și a pelerinilor,  primul șarpe a apărut la biserica din satul Arginia, pe 11 august, relatează crashonline.com.

Mai jos puteți urmări un documentar vechi grecesc depre acest fenomen :

GALERIE FOTO

Merită să CITEȘTI și

Minunile Adormirii Maicii Domnului din Kefalonia. Crini uscați care ÎNFLORESC și ȘERPI care intră în BISERICĂ


[video ]http://youtu.be/YA9reB48vVI[/video]