ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este un lucru bine ştiut că produsele din marile magazine sunt "cosmetizate" pentru a da cât mai bine în ochii consumatorilor. Totuşi, sunt unele produse de care trebuie să ne ferim.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Un tânăr din Cernavodă a postat pe contul de Facebook un film în care decojea un măr pe care susţine că l-a cumpărat din Carrefour şi care este acoperit cu o substanţă chimică, mai precis ceară. În imagine se observă cum bărbatul decojeşte pelicula de ceară care acoperă mărul.

"Un măr frumos, lucios. Ia uitaţi-vă şi voi cu ce este tratat. După ce am răzuit, şi-a schimbat culoarea. Ceară, praf, eu ştiu ce rahat o fi... Mere de import. Cumpăraţi cu încredere, că muriţi acasă. Două zile dacă cureţi la el, tot aşa se curăţă. Ca să muriţi mai repede, consumaţi câte un fruct pe zi şi aveţi toate şansele de pieire. Bă, eşti nebun la cap? Arde-v-ar focul de nemernici", spune bărbatul.

Trebuie însă specificat că un măr din soiul din film are în mod obişnuit un strat de ceară natural. Ce e însă în imagini, nu are de-a face cu protecţia naturală a mărului. Deseori, mărul acoperit după ce a fost cules cu un strat de ceară naturală, pentru a se păstra mai mult timp. Obiceiul datează din Evul Mediu, când fructele erau acoperite cu ceară pentru a nu se strica.

Nu este însă pentru prima oară când Carrefour este în centrul unui scandal. În urmă cu câteva luni vindea "Apă de masă" încercând să-i păcălească pe clienţi, care credeau că achiziţionează apă minerală naturală. La sesizarea unei cliente, ANPC i-a obligat pe francezi să indice pe eticheta bidonului ce conţine apa din interior. Surpriză uriaşă: apa pe care mulţi o cumpără la suprapreţ nu e decât banala apă de la chiuvetă!