ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un filmuleț care surprinde momentul unui atac armat în Siria, arată cum un băiețel se preface mort, după ce ar fi fost împușcat, apoi profită de neatenția trăgătorilor pentru a salva o fetiță ascunsă sub un camion.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Clipul de aproximativ un minut a fost publicat pe YouTube de către activiștii Shaam News Network și pare a fi filmat chiar de către atacatori, scrie The Telegraph.

Imaginile arată cum un băiețel care nu are mai mult de 10 ani aleargă printre focurile trase din toate părțile spre o fetiță ascunsă după o mașina.La un moment dat, copilul se preface că a fost lovit de gloanțe și se întinde la pământ, păcălindu-i pe atacatori. Băiețelul se ridică rapid și o trage de mână pe fetița care pare a fi de acceași vârstă și reușesc să fugă din calea rafalelor de gloanțe.

Potrivit experților care au analizat autenticitatea clipului, incidentul ar fi avut loc la Yabroud, un oraș aflat lângă granita Siriei cu Libanul.

Din 2011, când în Siria au izbucnit revoltele împotriva regimului Bashar al-Assad, și până acum, peste 11.000 de copii au fost uciși în conflictele sângeroase care au cuprins țara.