ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Căpitanul formaţiei engleze Manchester City, ivorianul Yaya Toure, a declarat că, în timpul meciului de Champions League cu ŢSKA Moscova, a fost victima scandărilor rasiste ale fanilor ruşi, informează BBC, citată de Agerpres.

Conform ziariştilor britanici prezenţi la Moscova,  din tribunele arenei Himki s-au auzit ţipete de maimuţă, în timpul meciului cu City, scor 1-2. Toure a confirmat că a auzit aceste ţipete, a căror ţintă a fost, şi că le-a semnalat arbitrului meciului, românul Ovidiu Haţegan.

Reprezentanţi ai fotbalului din Rusia au reacţionat cu scepticism, joi, după acuzaţiile aduse de mijlocaşul ivorian al lui Manchester City. "Noi n-am auzit nicio scandare de acest fel", a declarat directorul general al lui ŢSKA, Roman Babaev. La rândul lui, atacantul ivorian al echipei moscovite, Seydou Doumbia, a spus că nu a auzit asemenea scandări din partea suporterilor clubului. "Fanii susţin zgomotos formaţia noastră şi pun cât mai multă presiune pe adversari, dar nimeni nu-i autorizează să profereze scandări rasiste. Doumbia este de părere că Toure, conaţionalul său, a avut o reacţie pripită când i-a sesizat lui Haţegan presupusele scandări.