Sfinții închisorilor

AUDIO/VIDEO Când mărturisitorii ne învățau ce înseamnă Dictatură și Martiraj. Părintele Justin, Doamna Aspazia, Nicolae Purcărea, Valentina Gafencu, Radu Ciuceanu, Ilie Bădescu și Monahul Filotheu Bălan despre Dictatura Comunistă și Dictatura Biometrică de azi. AUDIO

În urmă cu 14 ani, avea loc în Aula Mare a Facultății de Drept o Conferință-avertisment unică: Mărturisitorii închisorilor bolșevice relevau sensul martirajului și avertizau asupra Dictaturii Biometrice care vine cu „Cipul Controlului Total”, adică exact ceea se întâmplă acum.

SFINȚII ÎNCHISORILOR 33 de ani de când Părintele Justin Pârvu a pus temeliile Mănăstirii Petru Vodă. La Mulți Ani! Cum a fost arestat Marele Duhovnic pe 14 Mai 1948, „Noaptea Sfântului Bartolomeu pentru România, cea mai odioasă și cea mai criminală noapte”

Prezentăm aici Cuvântul de ctitor al Părintele Justin la sfințirea bisericii Mănăstirii Petru Vodă cât și un material despre Ziua de 14 Mai - azi Ziua Națională a Martirilor Anticomuniști - și închisorile Părintelui Justin Pârvu, Duhovnicul Neamului

HRISTOS A ÎNVIAT! Părintele Justin: Creștinul ortodox este împăratul cerului și al pământului. Singura grijă aceasta este: să-L ai mereu pe Hristos înviat în inima ta! HRISTOS A ÎNVIAT!

Să dea Dumnezeu ca Patimile Domnului și suferințele și persecuțiile neamului nostru să ne dea tăria să înfrun­tăm necazurile acestor vremuri, ca să putem rămâne așa cum ne-am născut în Tradiția noastră ortodoxă și să nu ne rătăcească nimeni cu învățături străine de duhul evanghelic.

Poeții Închisorilor Dumitru Oniga: ”Condei mi-a fost un ac, un băț, un cui./ Cu asemenea scule câte nu poți să spui?!/ Am scris pe săpun, pe geam, pe-un colț dosit de perete/ Ori pe alte ciudate suprafețe” (+20 octombrie 2016)

Foto: Marturisitorii.ro
Poetul Dumitru Oniga, fost deținut politic în timpul regimului comunist, unul dintre mărturisitorii discreți ai credinței creștin-ortodoxe (un poet care a ucenicit pe lângă Nichifor Crainic și Radu Gyr), a trecut la Domnul în noaptea de 20 spre 21 octombrie 2016