ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu este nevoie să te stresezi punându-te la diete imposibile sau numărând minutele și  kilometri parcurși de pe bicicleta de la sala de fitness, ca să slăbești. Există multe moduri distractive recomandate de doctori prin care poți pierde calorii, fără să te simți „legat” de abonamentul la fitness sau să scoți jumătate de salariu din cont.

1.  Ai copii sau ai prieteni cu copii? Atunci trebuie să joci „prinselea” cu ei. Este ca și jogging-ul numai că „pe ascuns”. Cei mici vor fi foarte încântați de acest joc, și în plus, este și o metodă foarte bună de a te apropia de ei. Psihoterapeuții ar zice chiar că jocul cu copiii are un efect terapeutic, întrucât îl lași să iasă la iveală pe copilul tău interior. Dacă te joci timp de 30 de minute, poți arde în jur de 150 de calorii.

2. Ai un parc în apropiere sau chiar o mică zonă de pădure, munte sau deal?
Atunci o excursie de unul singur, pentru a te recrea, sau cu prietenii este ce ai nevoi dacă vrei să pierzi niște calorii într-un mod plăcut. Specialiștii spun că poți pierde până la 214 calorii în 30 de minute de mers pe jos pe o suprafață abruptă.
3. În orice zonă ai locui, fie la bloc sau la casă, cu siguranță există un loc aproape (dacă nu chiar în fața blocului/casei) unde poți să te joci puțin cu mingea, cu copii, soțul sau soția sau cu prietenii. Fie ca joci fotbal sau volei, sau doar lovești singur mingea, vei pierde 250 de calorii în doar 30 de minute. Dacă alegi să joci basket, vei pierde 214 calorii în jumătate de oră.

4. Cel mai îndrăgit sport din ultima vreme pare să fie ciclismul. Oamenii au descoperit cât de plăcut este să mergi cu bicicleta prin oraș, să îți rezolvi și lucruri utile și să mai și slăbești. Dacă mergi cu bicicleta moderat, poți pierde 285 de calorii în jumătate de oră.

5. Dacă îți place și știi să înoți, atunci ar trebui să alegi acest sport pentru a pierde calorii. Dacă e și cald, ai putea să te duci la piscină sau la un ștrand. Studiile arată că în 30 de minute de înot poți pierde 250 de calorii, sau în jur de 214 dacă nu înoți în continuu și te mai și joci în apă.

6. Fără a-ți lua neapărat un abonament la clubul de dans, poți pierde în jur de 150 de calorii în doar 30 de minute de dans, în „stilul tău”. Este un mod relaxant și foarte plăcut prin care poți slăbi. Dansează și bucură-te !

7. Știai că poți pierde între 100-200 de calorii în doar 30 de minute de curețenie prin casă? Deci dacă faci în fiecare sâmbătă curat timp de o oră, poți pierde în jur de 200- 400 calorii pe zi. Este ca și cum ai împușca doi iepuri deodată, nu?
8. Multe persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani au ales să slăbească pe role.
Chiar dacă sunt mai vechi, sau sunt rolele unui prieten, merită să le folosești măcar timp de 30 de minute pe zi. O plimbare cu ele în acest timp îți va aduce pierderea a 428 de calorii.