ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un reprezentant al Partidului Democrat Liberal din Rusia a cerut companiilor din țară să nu mai folosească Ziua Sfântului Valentin, care este o sărbătoare importată din Occident, în scopuri comerciale, și să opteze pentru sărbătoarea ortodoxă care celebrează iubirea. Acesta este marcată în calendarul Bisericii Ortodoxe Ruse pe 8 iulie, de Sfinții Petru și Fevronia, relatează Russia Today.

Saptamanile indragostitilor: 2-15 februarie. Toate ofertele

Alexei Didenko, lider al partidului naționalist Democrat Liberal, a cerut Uniunii Industriașilor și Antreprenorilor din Rusia să nu mai folosească Ziua Sfântului Valentin în campaniile lor publicitare, pentru că acest lucru duce la o ”popularizare excesivă” a unei sărbători care, susține politicianul, duce la alienarea poporului rus.

Această zi nu reprezintă decât o plecăciune în fața culturii de masă occidentale, care distruge istoria milenară a Rusiei, acuză Didenko. Nu fără a-și manifesta îngrijorarea că Ziua Sfântului Valetin a devenit tot mai populară printre tinerii ruși. Mai mult, liderul națonalist spune că Sfântul Valentin este o sărbătoare ”artificială”, care contravine tradițiilor ortodoxe ruse.

În consecință, politicianul recomandă ca oamenii să acorde atenția cuvenită Sărbătorii Sfinților Petru și Fevronia, care se sărbătorește de secole de Biserica Ortodoxă Rusă la 8 iulie. A fost decretată chiar zi liberă, în 2008, fiind numită ”Ziua Familiei, Dragostei și Fidelității”.