ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lungmetrajul „Al doilea joc“, de Corneliu Porumboiu, a fost selectat la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin în secţiunea Forum, o secţiune necompetiţională dedicată documentarelor şi filmelor experimentale regizate de cineaşti tineri.

Cea de-a 44-a ediţie a secţiunii Berlinale Forum oferă pasionaţilor de cinema posibilitatea de a pătrunde în universul cineaştilor independenţi, pasionaţi de impresia artistică şi neinteresaţi de respectarea convenţiilor, proiectând 28 de filme în premieră mondială şi alte opt în premieră internaţională.

Potrivit site-ului festivalului, cunoscutul regizor român Corneliu Porumboiu face încă o dată un exerciţiu de originalitate cu filmul intitulat “Al doilea joc”: alături de tatăl său, care a fost arbitru de fotbal în timpul regimului Ceauşescu, regizorul comentează înregistrarea pe casetă video a unui meci dintre echipele Dinamo şi Steaua.

Pe măsură de meciul înaintează şi riscă să fie oprit din cauza ninsorii, spectatorul începe să se întrebe despre modul în care un abitru imparţial a putut să supravieţuiască într-un stat cu un partid unic.

„Este un proiect atipic, finanțat din surse proprii, realizat destul de repede“  -  Corneliu Porumboiu

În aceeaşi secţiune, Forum, va fi proiectată, tot în premieră mondială, pelicula “Pădurea e ca muntele, vezi? / The Forest is Like the Mountains”, regizată de Christiane Schmidt şi Didier Guillian, o coproducţie România – Germania.