ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ținutul Zimbrilor se află în Moldova, iar turiștii care ajung la Piatra Neamț pot vedea zimbri în semilibertate, într-un cadru natural protejat, turiștii putând urca pe o pasaleră unicat în România în forma zidului Cetății Neamț. Parcul Natural Vânători se întinde pe o suprafaţă de 30.000 de hectare, scrie Digi24.

Cel mai bătrân zimbru din rezervație se numește Rodion, s-a născut în 1998, cântărește o tonă și are un metru 80 inaltime.

„Aici e un nucleu de şase zimbri plus un pui, la momentul actual. Care sunt, să zicem, zimbri pentru turişti. În sensul că, vine turistul, vede ce anume înseamnă zimbru, îl simte, e aproape de el”, spune Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Neamţ.

Zimbrii reprezintă principala atracţie. „Din ani '70, de când au fost aduşi prima dată din Polonia, reprezintă un punct continuu de atracţie al Grădinii Zoologice. Alături de zimbri, mai sunt specii de cerbi comuni, cerbi lopătari, urs, vulpe şi o serie de păsăreturi”, explică Lucian Cozma.

Rezervaţia de zimbri şi fauna carpatină „Dragoş Vodă" e un loc foarte atractiv pentru mulţi turişti, mai ales copii, care trebuie să ştie că dacă şi-a cumpărat bilet pentru Grădina Zoologică poate să viziteze şi Administraţia Parcului Natural Vânători - Neamţ, existând chiar un traseu care face legătură între cele două şi durează 20 de minute de mers pe jos, iar odată ajunşi în zonă, turiştii sunt îndrumaţi să facă o plimbare pe pasarela suspendată.

Parcul Natural Vânători Neamţ se remarcă şi prin faptul că zimbrul se găseşte aici în trei stări: în stare de captivitate în Grădina Zoologică „Dragoş Vodă”, în stare de semilibertate, aici în zona centrului de vizitare, unde într-un ţarc de 180 de hectare se găsesc 17 exemplare, dar şi în libertate, iar turiștii pot vizita și muzeul, o căsuță plină de istorie și jocuri cu și despre zimbri, vizita începând în sala de educație ecologică, o sală specială pentru cei mici.

În prezent, rezervaţia reprezintă unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din judeţul Neamţ, fiind totodată una dintre cele mai mari din Europa.

Parcul-Natural-Vanatori-Neamt-ww

zimbri

hqdefault