ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 100 de organizatii de peste Prut sunt gata să rupă tara în bucăți. Așa susține Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) din Republica Moldova, care a realizat o hartă a riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii statului. Directorul SIS, Mihai Bălan, a afirmat că tensiunile din regiune "se răsfrâng negativ" asupra situaţiei din Republica Moldova, iar autorităţile de la Chişinău analizează periodic riscurile şi ameninţările la adresa securităţii statului, informează MEDIAFAX.

"Este important să fim vigilenţi, să nu răspundem provocărilor din partea acelor forţe care nu doresc binele ţării noastre", a declarat oficialul, într-un interviu pentru Europa Liberă.

În acest context, a fost realizată o hartă a riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii statului. "Aş menţiona că peste 100 de ONG-uri, servicii şi organizaţii, partide, mass-media sunt gata să sfâşie acest pamânt, să rupă în bucăţi ţara", a avertizat Bălan, menţionând că SIS "cunoaşte şi monitorizează în limitele legislaţiei aceste structuri şi persoane".

Seful ISS consideră problema transnistreană cea mai mare ameninţare la adresa securităţii Reublicii Moldova. "Ce pericol poate fi mai mare decât atunci când 10% din teritoriul Republicii Moldova este ocupat de formaţiuni separatiste, staţionează ilegal trupe străine, sunt organizate anumite grupări care se ocupă cu contrabandă, crime organizate", a notat Mihai Bălan.