ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Navi Pillay, cere o anchetă asupra posibilelor crime de război comise de Israel în Gaza, denunțând în același timp atacurile provocate de Hamas în zone cu populație civilă.

Invocând exemple recente cu distrugeri de case și civili omorâți, printre care și copii, în Fâșia Gaza, Navy Pillay, prezentă la o reuniune extraordinară a Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU pe tema ofensivei israeliene din Gaza, a spus că există ”o foarte mare posibilitate ca drepturile internaționale umanitare să fi fost încălcate într-un mod în care ar putea constitui crime de război”. Din acest motiv, oficialul ONU a cerut o anchetă asupra fiecărui incident, scrie Le Figaro.

De asemenea, ea a subliniat că ”o dată în plus, principiile de distincție și de precauție nu au fost clar respecttate în timpul atacurilor nediscriminate purtate în zone civile de către Hamas și de alte grupări palestiniene armate.

În cele 15 zile de lupte, ofensiva israeliană în Fașia Gaza, , s-a soldat cu peste 600 de victime în randul palestinienilor și 27 de soldati și doi civili israelieni. Ambasadorul Israelului în Statele Unite, Ron Dermer, a declarat, luni, că
soldații israelieni ar trebui să primească premiul Nobel pentru Pace pentru “reținerea inimaginabilă” de care dau dovadă în lupta impotriva Hamas, invocând dreptul țării sale de a se apăra.