ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Federația Rusă reproșează Statelor Unite ale Americii că nu au făcut un "schimb de informaţii" cu privire la scutul european antirachetă, a declarat un ofcial rus, avertizând popoarele român, turc şi polonez că "vor deveni ostaticele practicilor americane iresponsabile", relatează Ria Novosti.

"Nimeni din Statele Unite nu a oferit două centre de procesare sau vreun schimb în timp real de informaţii", a declarat miercuri pentru agenţia rusă de stat Evgheni Lukianov, adjunctul preşedintelui Consiliului de Securitate rus.

El a subliniat că decizia finală de instalare a componentelor sistemului european de apărare antirachetă în România, Turcia şi Polonia le revine acestor state suverane. "Nu suntem mulţumiţi de deciziile acestor ţări, dar este important ca popoarele lor să ştie că vor deveni ostaticele practicilor americane iresponsabile", a spus Evgheni Lukianov.

În acest moment, americanii au deja două sisteme strategicce de apărare, unul în Alaska și unul în California, în timp ce rușii au doar unul.

Moscova insistă să primească garanții scrise prin care să se arate că sistemul european antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei, în timp ce NATO susține că rușii trebuie să se mulțumească cu asigurări verbale.