ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia a negat, prin intermediul unui comunicat de presă al Ministerului de Externe, informațiile prezentate joi de şeful Consiliului ucrainean pentru securitate şi apărare naţională, Andrei Parubii, estima că aproape 100.000 de soldaţi ruşi staţionează lângă frontieră, o cifră cu mult mai mare faţă de cea de 20.000 evocată de SUA, scrie Agerpres. Vineri, Barack Obama a cerut Rusiei să-şi retragă trupele masate de-a lungul frontierei sale cu Ucraina şi să înceapă discuţii cu comunitatea internaţională pentru dezamorsarea tensiunilor.
Patru inspecţii internaţionale au avut loc în martie, în cadrul OSCE, în partea europeană a Rusiei, cu participarea reprezentanţilor din Letonia, Germania, Elveţia, Finlanda, Estonia, Belgia, Franţa şi Ucraina, şi acestea nu au descoperit nicio pregătire agresivă şi nu au găsit nicio activitate militară în afara celei care a fost semnalată. Cui folosesc aceste verificări dacă rezultatele lor nu influenţează asupra politicii, în acest caz asupra abordării pe care SUA şi statele NATO o au în privinţa situaţiei din Ucraina?

Este legat cumva de faptul că informaţiile obiective, primite de observatorii militari, nu sunt transmise conducerii politice? Sau aceşti lideri, lăsându-se sub influenţa emoţiilor lor, au tendinţa de a ignora faptele după propriile lor preferinţe politice?