ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


SCANDALOS Un politician italian din Liga Nordului a postat pe Facebook un banc scandalos, de tipul celor din seria "Radio Erevan", referitor la ţigani:
"Ce se aruncă unui ţigan când se îneacă? Soţia şi copiii"

, întreabă şi răspunde tot scandalos pe Facebook Andrea Della Puppa, secretar al Ligii Nordului din Maserada, ţinutul Treviso.

Multora dintre prietenii săi le-a plăcut postarea,motiv pentru care i-au oferit un "like".Scandalos şi el.

Ghicitoarea lui Della Puppa, scrisă pe fotografia unei raţe cu o ţigară în cioc, este în linie cu alte conţinuturi ale paginii sale de Facebook.

Cu două zile înainte, acelaşi politician a publicat un colaj foto, în care Cècile Kyenge spune că "imigranţii au nevoie de toată căldura noastră" şi Adolf Hitler îi răspunde: "Păi atunci să le-o dăm, pentru Dumnezeu!". Colajul se încheie cu fotografia unui soldat înarmnat cu un aruncător de flăcări.

Acum e polemică, explică Ziarul Românesc. Mulţi cer acum ca Della Puppa să fie anchetat pentru rasism şi chiar şi guvernatorul din Veneto, Luca Zaia, coleg de partid cu acesta, condamnă episodul şi îl invită să se scuze.