ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Canadienii sunt în stare de şoc, după ce mai mulţi bărbaţi au deschis focul în Parlamentul de la Ottawa.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Un soldat şi unul dintre atacatori au fost ucişi, iar poliţia caută acum alţi doi suspecţi. Capitala Canadei este în acest moment în stare de asediu - străzile au fost împânzite de maşini blindate şi poliţişti înarmaţi, iar haosul a fost accentuat de un alt incident petrecut în apropierea unui mall. S-a dovedit, însă, că acel incident nu are legătură cu atacul de la Parlament.

Incidente armate au fost semnalate în cel puţin trei zone din Ottawa, miercuri, autorităţile căutând mai mulţi bărbaţi înarmaţi, după ce un militar şi un atacator au murit, relatează CNN, citat de Mediafax.

Canada are imaginea unei țări extrem de sigure, iar incidente precum cel de azi sunt de-a dreptul șocante pentru populație. Sigur, au mai fost incidente armate, dar izolate, și nimic de această anvergură și cu implicațiile politice atât de semnificative, precum cel de azi”, a spus Beatrice Kohlemberg, o româncă din Canada, la Digi24.

Atacatorii au lăsat în urmă un mort și un rănit: un soldat şi un angajat civil.

Premierul Stephen Harper se afla în momentul incidentului chiar în Parlament, unde asista la o reuniune a aleșilor din Partidul său conservator.

Parlamentul a fost închis, iar premierul canadian al cărui birou este în apropiere, a fost evacuat de trupele speciale. Unul dintre trăgători a fost ucis de poliţişti, iar ceilalţi sunt căutaţi şi la această oră.