ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ordonanţa care le permite edililor locali să migreze de la un partid la altul l-a pus în mare dificultate pe un primar liberal din judeţul Buzău. Pentru că nu ştie în ce direcţie să facă pasul, edilul din comuna Valea Salciei s-a gândit să le ceară sfatul alegătorilor, în mediul virtual. Aşa că a postat întrebarea atât pe contul său personal, cât şi pe cel al primăriei, deschise pe o reţea de socializare. Iar sfaturile n-au întârziat să apară.
"Primarii în 45 de zile trebuie să opteze pentru un partid. Unde credeţi că ar fi bine să mă trec?"

Aşa îşi începe edilul comunei Valea Salciei sondajul sui-generis. Edilul le dă alegătorilor chiar şi variante ajutătoare: 1.INDEPENDENT, 2.PNL, 3.PSD şi 4. ALTUL”, notează digi24.ro.
"Este un lucru normal ca să consulţi cetăţenii atât din punct de vedere economic, cât şi din vedere politic. Această întrebare am pus-o în primul rând că mi-este foarte greu ca să-mi aleg un anumit partid.”, a spus Marian Muşat, primarul comunei Valea Salciei.

Răspunsul alegătorilor n-a întârziat să apară. "În mod normal, orice ales local, primar sau consilier, ar trebui să rămână la partidul de unde a fost ales pentru patru ani şi nu să cedeze unor promisiuni", îl îndeamnă un alegător. Altul îi scrie: "Independent, clar!". Sunt şi alegători care l-au sfătuit să rămână în partidul în care este: "PNL, domnule primar, nu mai există onoare?".

Şi alegătorii din spaţiul real au păreri împărţite despre primarul lor. "Acum depinde şi de finanţările care vin de la partidele care sunt, care pot să-l finanţeze. Dacă stai la PNL şi nu ai nici o şansă, mai degrabă te duci la alt partid, care are, cum e PSD-ul acum".

Edilul din Valea Salciei spune că părerile oamenilor l-au ajutat, dar încă mai cântăreşte toate variantele.
"Când eşti în opoziţie nu poţi să-ţi mai faci să-ţi derulezi investiţiile cum le derulai când erai într-un partid care era la putere. Sper să nu se întâmple acest lucru", a declarat Marian Muşat, primarul comunei Valea Salciei.

Dacă tot e certat cu gramatica limbii române, nu vrea să fie certat şi cu legea.