ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Declaraţia Monicăi Macovei, candidat independent la alegerile prezidenţiale, cum că, "în multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela, care nu şi-a sacrificat principiile niciodată", a stârnit o mulţime de reacţii în opinia publică românească.

Una din cele mai interesante, dar şi necruţătoare, a venit din partea tânărului istoric Manuel Stănescu. Într-un editorial din Adevărul, acesta îi atrage atenţia doamnei Macovei asupra trecutului comunist şi pe care nu l-a negat niciodată, Nelson Mandela.

Acesta îi transmite că "un candidat la funcţia supremă în stat ar trebui să aibă o cultură politică ceva mai profundă. N-ar trebui să se limiteze la poveştile din mass-media".

Stănescu îi aminteşte doamnei Macovei asupra faptului că Mandela a declarat că ar fi fost gata să treacă la acţiuni teroriste, în cazul în care sabotajul nu ar fi fost de ajuns: „în cazul în care această tactică eşua, urma să trecem la război de gherilă şi teorism".

Editorialul se încheie cu întrebarea: "La câţi martiri are această ţară, după ce sute de mii de români au înfundat puşcăriile comuniste, dumneavoastră găsiţi de cuviinţă să-l aveţi drept model politic pe Nelson Mandela?"


Pentru a citi întreg materialul, faceţi click aici.