ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihaly Orosz, primarul localităţii Erpatak, a spânzurat manechinele ce îi reprezentau pe premierul israelian Benjamin Netanyahu şi fostul preşedinte Shimon Peres, în semn de protest faţă de conflictul din Fâşia Gaza, în piața localității, și a postat apoi înregistrarea pe internet.


Reacția Israelului nu s-a lăsata așteptată, iar ambasadorul Israelului în Ungaria a cerut Guvernului ungar să deschidă o anchetă în acest caz. Primarul respectiv este un apropiat al partidului de extremă dreapta Jobbik, această organizație fiind cea care a ordonat spânzurarea manechinelor.

"Conducerea Israelului este în serviciul Antihristului", a afirmat Mihaly Orosz, care poate fi auzit într-o înregistrare video difuzată pe Internet. Ministrul ungar de Externe a condamnat acest incident.


Primar al localităţii Erpatak din 2005, Orosz nu este membru al Jobbik, dar este apropiat de acest partid de extremă dreapta, a treia forţă politică în Ungaria şi cunoscut pentru discursul său rasist, antisemit şi antiromi.