ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acoperișul unui centru comercial din Riga(Letonia) s-a prăbușit, cauzând moartea a 25 de persoane, dar bilanțul este posibil să crească, informează AFP.

Printre victimele dezastrului se găsesc și trei pompieri, care au murit în timpul operațiunii de salvare. Alte 35 de persoane au fost rănite.

"Nu știm în acest moment cauzele accidentului. A fost o noapte tragică",  Viktorija Sembele, purtătorul de cuvânt al echipei de intervenție.

Șeful operațiunii de salvare, Oskars Abolins, a declarat că ar mai fi nevoie de o zi pentru finalizarea căutărilor.

"Vom continua să lucrăm la maximum de capacitate, dar situația rămâne extrem de periculoasă sub clădirea dărâmată", a spus Abolins.

Acoperișul a căzut pe o suprafață de 500 de metri, din cauza unei 'explozii', a declarat joi seara viceprimarul capitalei Riga, Andris Ameriks, citat de agenția locală de presă BNS. El nu a precizat însă natura deflagrației.

FOTO: nydailynews.com