ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele României, Traian Băsescu, a fost avertizat public de premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă. Acesta susţine ca declaraţiile şefului statului român despre unire fac mai mult rău decât bine.

Leancă spune că Moldova are nevoie o Românie care să aibă o voce credibilă in Uniunea Europeană şi anunţă că integrarea ţării sale în familia europeană nu inseamnă şi pierderea suveranităţii.

"Declarația domnului Băsescu nu ne ajută, ci ne creează doar probleme cruciale. Salut declarația premierului Ponta. Nu aș vrea să fac divizări, separări. Noi avem nevoie de altceva. Avem nevoie de o țară vecină România. Să aibă o voce credibilă în cadrul Uniunii Europene, să poate să ne ajute în realizarea acestui obiectiv, acestui parcurs european. Parcursul european nu înseamnă pierderea suveranității, sub nicio formă a statului Republica Moldova, ci doar faptul că urmează să fim un stat funcțional. Urmează să ancorăm Republica Moldova într-un spațiu al prosperității, al stabilității, cu un sistem funcțional, fără frontiere, cu reglementări comune. Acesta este scopul cel mai importat al Guvernului de la Chișinău", a declarat Leancă la postul Naţional 4, potrivit Unimedia.

Reacţia premierului Moldovei vine după ce Traian Băsescu a susţinut de mai multe ori ca România ar trebui sa aibă ca prioritate Unirea cu Republica Moldova.