ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenția Națională pentru Securitate(NSA) a pus sub ascultare telefoanele a 35 de lideri ai planetei, a dezvăluit The Guardian, citând documente oferite de Eduard Snowden.

Aceste informații vin pe fondul scandalului referitor la spionarea telefonului cancelarului german Angela Merkel și a ascultării a milioane de cetățeni francezi, arată sursa citată.

Potrivit noilor documente, NSA a interceptat convorbirile a 35 de lideri ai planetei, după ce un oficial al administrației le-a transmis agenției.

La originea acestor dezvăluiri se află fostul consultant al NSA Edward Snowden, refugiat în prezent în Rusia.

Potrivit acestui document intern, care datează din 27 octombrie 2006, NSA "încurajează oficiali de rang înalt din cadrul Executivului să partajeze agendele lor de adrese cu agenţia".

The Guardian susține că a contactat administrația Obama în legătură cu acest document, dar s-a refuzat orice comentariu.

Anterior, purtătorul de cuvânt la președinției americane, Jay Carney, a declarat că nu poate comenta "acuzaţiile specifice care au fost făcute", în legătură cu posibila interceptare în trecut a convorbirilor telefonice ale lui Merkel.