ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lansată în decembrie 2014, platforma www.ratingfirme.ro a trezit rapid interesul antreprenorilor din România.

Dezvoltând un concept original dar bazat pe studii sociologice de profunzime, platforma îşi propune promovarea şi profesionalizarea afacerilor româneşti. În prezent, orice firmă se poate înregistra gratuit descriindu-şi activitatea şi putând selecta domeniile în care acţionează şi judeţele/localităţile în care este prezentă.  Noutatea absolută implementată de echipa de la www.ratingfirme.ro constă în implicarea clienţilor în promovarea firmelor de care sunt mulţumiţi.

Valentin Pop, un tânăr sociolog şi antreprenor, membru al echipei care dezvoltă platforma spune: „studiile noastre au arătat ca în prezent consumatorul nu este influentat decât în mică măsură de reclamele care abundă la televizor, în radio, în presa scrisă sau în mediul virtual. Un rol din ce in ce mai important îl joacă recomandările pe care potenţialul client le primeşte de la alţi clienţi”. Adevarul este ca, in ultimul timp, toate site-urile au o sectiune de testimoniale, sectiune in care clientii multumiti isi prezinta experienta dezvoltata in relatia cu respectiva firma.

Inovaţia noastră constă în faptul că am creat un loc unic unde se întâlnesc o mulţime de firme iar consumatorii pot compara numărul de recomandări sau calitatea comentariilor” spune acelasi Valentin Pop. Conform acestuia, pe site sunt firme din toata tara dar este vizibil faptul ca zonele in care conceptul prinde si se dezvolta cel mai rapid sunt Bucuresti, Timisoara si Cluj.
In prezent, pe www.ratingfirme.ro sunt peste 50.000 de firme din Romania iar zilnic se inscriu cel putin 20 firme.

Ciurus Vasile, patronul Defigo, spune ca succesul afacerii pe care o conduce este bazat pe calitatea ireprosabila a serviciilor si pe fructificarea fiecarei oportunitati de promovare. “De la lansarea firmei si pana in prezent ne-am dezvoltat continuu. Am pornit din Timisoara dar ne-am extins rapid in peste 20 de orase. Noi furnizam certificate energetice si vestea ca oferim servicii de calitate la preturi competitive s-a dus din vorba in vorba. Platforma www.ratingfirme.ro este un instrument care ni se potriveste de minune pentru ca serviciile noastre sunt prompte si de o calitate ireprosabila

Avantajul consumatorilor care acceseaza aceasta platforma consta in special in faptul ca pot identifica rapid cele mai apreciate firme din domeniul sau zona care ii intereseaza. Avantajul firmelor este acela ca pot fi gasite mai usor de potentialii clienti. In plus, se stie faptul ca, una din principalele metode de fidelizare a clientilor este aceea de a solicita feedback. In mod indirect, cerand clientilor sa-i recomande pe platforma aceste firme obtin un dublu avantaj aruncand inca o ancora in fidelizarea propriei clientele.