ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Republicii Moldova a respins posibilitatea unirii țării sale cu România, declarând că preferă să se integreze în Uniunea Europeană, informează Agerpres.

Întrebat despre posibilitatea unirii celor două state, Iurie Leancă a dat un răspuns complet opus de cel al președintelui României, Traian Băsescu.
Nu, pentru că ne stabilim sarcini concrete în ceea ce priveşte aderarea Moldovei la UE.Atunci când vom fi un (stat) membru UE, vom face parte dintr-un spaţiu economic şi comercial comun. Nu vor exista frontiere interne. Acesta este obiectivul pe care-l vizăm - Iurie Leancă, prim-ministrul Moldovei

Președintele României declarase miercuri, la TVR, că următorul proiect de țară trebuie să fie întregirea teritoriului național.
Un popor, când are ocazia să fie împrenă, nu va renunţa. Nu mizez pe oameni politici, toată acţiunea mea legată de Republica Moldova a fost legată de ideea că poate ne vom uni, ştiu că nu e momentul acum, dar (...) acest lucru se va întâmpla, pentru că sângele apă nu se face", a spus preşedintele României