ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii din Marea Britanie sunt indignaţi după ce postul de televiziune Channel 4 a difuzat prima parte a unui documentar despre aşa-zisa invazie a românilor în Regat, "Vin românii!". Unii le-au scris direct producătorilor filmului, alţii la misiunea noastră diplomatică de la Londra. Prin zecile de mesaje, românii îi cer ambasadorului României să reacţioneze mai dur, relatează tvr.ro.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele
„Din imaginile prezentate la tv şi cele de pe site-ul televiziunii reiese că aceşti domni vor încerca doar să denigreze imaginea românilor în Marea Britanie. Vor aduce în prim plan doar aspectele negative reprezentate poate doar de 1% din românii care se află aici".

„Sper ca reacţia dumneavoastră să aibă un final fericit pentru că eu, unul, deşi lucrez pentru Royal Mail, am fost ţinta multor ironii azi din cauza documentarului respectiv. Muncim de 10 ori mai mult decât alte naţii numai să nu mai fim priviţi că ultimii cerşetori".

„Am citit foarte multe comentarii, postări, petiţii şi atitudini exprimate cu visceralitate în media de către românii din străinătate, din care eu am înţeles următoarele lucruri: Ne este frică. Suntem terorizaţi de stereotipuri, ne este frică de asocieri sau de a fi bagăţi în aceeaşi oală cu alţii”.

Acestea sunt doar câteva dintre mesajele primite de Ambasada României de la Londra.

Fiecare în parte a primit câte un răspuns din partea şefului misiunii diplomatice din capitala Regatului Unit. Ion Jinga a explicat că Ambasada a reacţionat ori de câte ori au existat situaţii în care românii au fost jigniţi, nedreptăţiţi sau umiliţi.Ambasadorul României la Londra mai spune însă că orice demers oficial trebuie să fie susţinut de o reacţie articulată a comunităţii, astfel încât imaginea distorsionată promovată de filme ca cel difuzat de Channel 4 să devină inutilă.