ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


02.01 UPDATE 11:45 Schumacher rămâne în aceaşi situaţie 'stabilă' însă critică şi după a patra noapte petrecută în comă indusă.

UPDATE 21:40 Managerul lui Schumi a spus că starea acestuia a fost stabilă pe parcursul întregii nopţi şi pe parcursul zilei de astăzi însă rămâne una critică. Directorului spitalului a admis că nu se poate face nici o prognoză în privinţa timpului de revenire a acestuia şi nu se poate spune în acest moment dacă el îşi va reveni într-o lună, un an sau doi.

Între cele două pârtii de mai jos Michael Schumacher a skiat cu o viteză mică şi în momentul unui viraj a lovit o piatră, căzând şi rănindu-se la cap.

Area-of-injury1-640x421

Aici găsiţi cele mai interesante articole legate de Michael Schumacher:

Michael Schumacher

Declaraţiile lui Michael Schumacher

Continuă declaraţiile frumoase ale lui Schumacher

Schumacher nu va mai pilot nicăieri

Schumacher se retrage din Formula 1


Adio Michael!

UPDATE 18:39 Purtătorul de cuvânt a lui Michael Schumacher a spus că Michael tocmai şi-a ajutat un prieten să se ridice în urma unei căzături şi că apoi a mers prin zăpada nebătătorită dintre o pârtie roşie şi una albastră. În momentul în care a dorit să ia o curbă a lovit o piatră lucru care l-a aruncat în aer şi în cădere a lovit o altă piatră. Viteza pe care a avut-o a fost în jurul valorii de 10km/oră.

Sabine Kehm s-a arătat indignată de faptul că un ziarist îmbrăcat în preot a dorit să intre la Michael Schumacher şi a afirmat că nu ar fi crezut vreodată că acest lucru este posibil.

UPDATE 13:18 Starea lui Michael Schumacher a permis ca acesta să mai aibă parte de o operaţie noaptea trecută şi în cursul dimineţii de astăzi o scanare a creierului a arătat o mică îmbunătăţire a situaţiei. Doctorii au spus că în continuare stare lui este critică şi că acesta se luptă pentru viaţă.

Mai jos un film video imediat după accident, film în care Schumacher este luat de un elicopter şi transportat la spital.

31.12 UPDATE 10:10 Profesorul Stephan Chabardes cel care l-a operat pe marele campion german a declarat că următoarele 48 de ore sunt decisive în privința supraviețuirii acestuia. "Următoarele 24 de ore sunt critice. Noi monitorizăm evoluția situației. Cele 24 de ore sau cele 48 de ore care urmează sunt decisive" a declarat doctorul francez.

30.12 UPDATE 22:00 Au apărut și primele imagini cu locul unde s-a accidentat Michael Schumacher. Sursa: olycom

locul-unde-s-a-accidentat-michael-schumacher

UPDATE 21:45 Schumacher schia împreună cu fiul său Mick în timpul accidentului şi doctorii au declarat că în cazul germanului se iau decizii de la o oră la alta, încercând să câştige timp pentru el şi pentru ei. Nu se pot pronunţa asupra viitorului acestuia şi starea lui este în continuare critică.
Doctorii știu ce aşteaptă de la intervenţiile pe care le fac şi ce ar însemna o evoluţie bună a cazului, însă până acum aceste semne lipsesc.

Germanul este în continuare în comă indusă şi doctorii încearcă să scadă presiunea craniană, neştiind dacă el va mai fi operat sau nu.

doctors-schumacher

Doctorii în timpul conferinţei de presă.

UPDATE 15:55 Profesorul Jean-Francois Payen, neurochirurgul clinicii din Grenoble unde este îngrijit Schumacher,  a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că dacă nu purta casca de protecţie, germanul ar fi fost deja mort.

"Luând în considerare şocul extrem de violent, e clar că a fost protejat de cască. Dacă ar fi avut un astfel de accident fără să o poarte, atunci nu ar mai fost aici, acum. Evident că în sine, nu a fost suficientă pentru a-l apăra complet, dar a fost de ajutor".

Pe de altă parte, familia lui Michael Schumacher a mulţumit echipei medicale şi oamenilor din întreaga lume pentru sprijinul acordat după accidentul pilotului german şi a solicitat presei, într-un comunicat, să-i respecte intimitatea, informează L'Equipe.

"Vrem să mulţumim echipei medicale care, noi ştim asta, face tot posibilul pentru a-l ajuta pe Michael. Mulţumim şi oamenilor din lumea întreagă care şi-au exprimat simpatia şi au trimis urările cele mai bune pentru recuperarea lui Michael. Vrem să solicităm presei să ne respecte intimitatea noastră şi pe cea a prietenilor noştri şi le mulţumim pentru sprijin", se arată într-un comunicat al familiei Schumacher citat de Sabine Kelm, managerul fostului pilot.

UPDATE 12:55 Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, care a fost rănit grav la cap într-un accident suferit în staţiunea franceză Meribel, este în continuare în stare critică, în comă indusă, au anunţat medicii din Grenoble, informează ledauphine.com.

"Schumacher este în continuare în stare critică. Deocamdată nu putem să ne pronunţăm cu privire la soarta lui Michael Schumacher. El este în comă artificială. Obiectivul nostru este să limităm creşterea presiunii intracraniene. Putem spune că viaţa îi este în pericol şi că situaţia este foarte gravă. Având în vedere violenţa impactului, o persoană care ar fi suferit un astfel de impact fără cască nu ar mai fi ajuns aici", a declarat un doctor de la Centrul Medical Universitar din Grenoble (CHU), luni, într-o conferinţă de presă.

UPDATE 30.12 - 10:07 Mesajele foștilor colegi din F1 și prieteni sau "fii si frați" cum se numesc ei însuși au început să curgă.


“Este o seară foarte tristă. Michael, acesta este cel mai important Grand Prix al vieţii sale şi îl vei câştiga. Michael a fost ca un tată pentru mine în Formula 1, a fost (şi va fi) alături de mine în fiecare fază a carierei mele”, a notat compatriotul lui Schumacher, multiplul campion mondial de F1 Sebastian Vettel.

“Mă rog pentru tine, fratele meu!! Şi sper să te faci bine cât mai repede, Michael!!”, a scris şi brazilianul Felipe Massa, fost coleg al germanului la echipa Ferrari.

Francezul Romain Grosjean şi-a arătat, de asemenea, susţinerea: “Toate gândurile noastre sunt pentru Schumi şi familia sa! Sper să te faci bine repede”.

Britanicul Jenson Button consideră că Schumacher are puterea de a trece peste această problemă. “Gândurile mele sunt alături de Michael Schumacher în această perioadă grea… Michael, mai mult decât oricine, are puterea să treacă peste asta”

30.12 Actualizare 00:35 este în comă indusă în urma accidentului avut. Gerard Saillant a plecat de la Paris spre Grenoble pentru a constata starea în care se află germanul. Chirurgul în cauză este acelaşi care l-a operat pe Schumi în 1999 la picior în urma accidentului suferit în timpul cursei de la Silverstone. Se pare că situaţia pilotului german este critică cu doar 5 zile înainte de a-şi serba ziua de naştere care este în 3 Ianuarie. Jandarmeria montană din Courcheval, care a intervenit după accidentul lui Schumacher, a precizat că germanul a suferit “un traumatism cranian sever”. Alături de el este soţia Corina şi cei doi copii.

UPDATE 22:08 Jandarmeria montană din Courcheval, care a intervenit după accidentul lui Schumacher, a precizat că germanul a suferit "un traumatism cranian sever".

La scurt timp după anunţul autorităţilor din Meribel, ledauphine.com a notat însă că starea lui Schumacher s-a agravat şi că viaţa fostului pilot ar fi acum în pericol.

[divider]

Michael Schumacher a suferit astăzi un accident la ski în Alipi francezi. Campionul mondial al Formulei 1 în anii 2000-2004 cu echipa Ferrari şi de două ori campion mondial cu echipa Benetton în 1994 şi 1995 s-a lovit cu capul de o stâncă şi a fost recuperat de pe pistă de către echipajul de intervenţie.

S-a emis un scurt comunicat în care se precizează că germanul purta cască în timpul loviturii şi purtătorul de cuvânt a spus ca nu poate emite în continuu comunicate despre starea de sănătate a germanului. Un reprezentant de la faţa locului a spus că în momentul în care a fost transportat la spital Schumacher era conştient dar vizibil traumtatizat în urma şocului.

Iniţial acesta a fost dus la un spital în Moutiers şi ulterior a fost mutat în altul mai mare din Grenoble, lucru ce arată faptul ca repercursiunile loviturii sunt destul de serioase. Acest lucru este întărit şi de faptul că nu s-a emis nici un comunicat liniştitor din partea spitalului sau a lui Sabine Kehm, purtătoarea de cuvânt a lui Michael.

Un ziarist a declarat că loviturile sunt serioase dar că nu îi pun în pericol viaţa acestuia.

F1 Manager vă va ţine la curent cu evoluţia stării de sănătate a lui Schumacher pe măsură ce alte informaţii vor fi disponibile.