ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul PSD este urmărit penal pentru trafic de influență, fiind acuzat că ar fi apărat interesele unei firme suspectate de evaziune fiscală, prin intervenții la conducerea ANAF și pe lângă persoane din Prefectura Giurgiu și din conducerea APIA, a anunțat DNA într-un comunicat.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, există date şi indicii temeinice potrivit cărora societatea comercială în favoarea căreia a intervenit Niculae Bădălău, a primit de la APIA 2.778.000 de lei, sumă care ar fi fost folosită de firmă în circuitul evazionist, şi nu în scopul pentru care banii fuseseră alocaţi.

De asemenea, în cursul acestui an, la solicitarea lui Niculae Bădălău, societatea implicată în circuitul evazionist i-ar fi pus la dispoziţie, cu titlu gratuit, produse alimentare pentru un eveniment organizat la restaurantul său.

Anchetatorii au mai stabilit că, în aceeaşi perioadă, Niculae Bădălău ar fi făcut demersuri pentru angajarea fictivă a unei angajate de la cabinetul său senatorial la una din societăţile comerciale implicate în circuitul evazionist.

Procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Niculae Bădălău acuzaţiile, acesta prezentându-se luni la prânz la sediul DNA.

Senatorul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău a declarat, la intrarea în sediul DNA, că este nevinovat, că are conştiinţa împăcată şi că îşi va da demisia dacă se va cere ridicarea imunităţii sale.

Voi răspunde în faţa legii ca orice cetăţean, dacă se dovedeşte că am vreo implicaţie - Niculae Bădălău.

În dosar mai este vizată şi Angela Eugenia Nicolae, procuror şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe - altele decât Phare, din cadrul Parchetului ICCJ, fiind suspectată de trafic de influenţă.

Sursa foto: www.stirigiurgiu.ro