ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul sârb, Aleksandar Vucici, a declarat că ţara nu a introdus şi nici nu va introduce sancţiuni împotriva Rusiei.

"Este foarte clar: în aceste vremuri grele, Serbia a confirmat parternerilor ei ruşi că rămâne cel mai bun prieten al Rusiei în Europa şi că nu a introdus şi nu va introduce sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse", a spus Vucici la televiziunea Rossya 24, citat de B92.

Premierul sârb a mai spus că poziţia ţării sale este foarte clară şi că sunt proiecte importante pe care cele două ţări vor continua să le dezvolte.

"Serbia a semnat o înţelegere pentru a construi South Stream. Punct. Poziţia noastră este foarte clară. Am vorbit cu partenerii noştri ruşi şi european. Este un proiect foarte important pentru Serbia şi Serbia nu-şi schimbă opiniile în funcţie de situaţia politică din lume", a afimat Vucici.

În ceea ce priveşte criza din Ucraina, Vucici a spus că nu există decât o singură soluţie durabilă. "Nu există alternativă la rezolvarea paşnică. Cine consideră altfel, se înşeală. Pentru a atinge o pace durabilă, trebuie căutat cel mai scurt drum pentru rezolvarea tuturor problemelor. Nimeni n-ar trebui să moară şi fraţii slavi n-ar trebui să verse sânge".