ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou video care surprinde realitatea îngrozitoare din Siria a ieşit la suprafaţă.

Pe 22 martie, un civil creştin, a fost împuşcat în cap şi crucificat, după ce gruparea teroristă care conduce oraşul Raqqa l-a acuzat de crimă.

Gruparea jihadistă ISIS( Statul Islamis în Iraq şi Levant) a preluat controlul oraşului Raqqa din 2013 şi a anunţat "legi" noi pentru rezidenţii creştini. Asfel, pentru a nu fi "trecuţi prin sabie", fiecare creştin trebuia să plătească aproximativ 14 grame de aur, să nu-şi arate public simbolurile religioase, să nu se roage în public, precum şi să nu tragă clopotele bisericilor.

De asemenea,creştinii nu trebuie să poarte arme. Dacă un creştin nu acceptă această soluţie, are două variante: fie se converteşte la Islam, fie devin "ţintă legitimă şi nimic nu va rămâne între el şi ISIS în afara sabiei", după cum se specifica într-un comunicat al organizaţiei preluat de BBC.

Pe acest fond, este inexplicabilă decizia rezoluţia Consiliului Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului pentru Siria, adoptată acum două zile, care menţionează că atrocităţile au fost comise doar de forţele Armatei Siriene, care sunt, de altfel, consideraţi drept unicii vinovaţi.

Rezoluţia a fost iniţiată de Marea Britanie, Germania, Iordan, Italia, Qatar, Arabia Saudită, Kuweit, Maroc, SUA, Franţa şi Turcia. Rusia, China, Venezuela şi Cuba au votat împotrivă, în timp ce alte 11 ţări s-au abţinut de la vot.