ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat că din 2018-2019, învăţământul va fi obligatoriu de la frageda vârstă de 3 ani.

"Nu exclud ca următoarea modificare a Legii Educaţiei Nationale, fie prin Parlament, fie printr-o ordonanţă de urgenţă, să aducă deja o noutate referitoare la acest aspect, respectiv obligativitatea grupei mari la grădiniţă, de la 5 ani, din 2015, şi, estimez că din anul scolar 2018-2019, învăţământul va fi obligatoriu de la vârsta de 3 ani", a declarat ministrul Educatiei, Remus Pricopie, într-o conferinţă la Suceava, transmite Agerpres.

Ministrul a precizat că introducerea învăţământului obligatoriu de o la vârstă aşa de fragedă nu se va face dintr-o dată, "dar, progresiv, in maxim 4-5 ani, trebuie sa ajungem acolo".

Remus Pricopie a lansat posibilitatea ca grupa mare de la grădiniţă să fie obligatorie încă din mai 2013: "Într-un an, maxim doi - maxim doi, ar trebui să ne ducem în Parlament şi să spunem: este obligatoriu să fii la grădiniţă la 5 ani şi să participi la grupa mare, după care să intri în clasa pregătitoare".