ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada SUA la Bucureşti a lansat un nou avertisment la adresa Guvernului Ponta după ce ordonanţa care legalizează traseismul politic a intrat în vigoare.

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson, a transmis că procedura de adoptare a acestui act legislativ trebuia să fie mai transparentă.

"După cum am spus şi în declaraţia noastră, înainte de mişcarea făcută de Guvern, am avut discuţii cu toate părţile implicate. Am vorbit cu oameni din Guvern, am vorbit cu oameni din afara Guvernului, pe mai multe niveluri. Declaraţia noastră nu a luat vreo poziţie pe substanţa problemei, referindu-se mai degrabă la procedură şi la faptul că noi credem că o procedură parlamentară transparentă este cea mai bună cale de urmat când vine vorba despre schimbat legi", a spus Dean Thompson.

Diplomatul american l-a criticat şi pe purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, pentru reacţiile recente la adresa jurnaliştilor.

"Am face un apel către toată lumea să respecte presa - a patra putere, cum i se spune des - care este o componentă atât de importantă pentru a ne asigura că cetăţenii activi rămân informaţi. Nu cred că astfel de comentarii urâte îşi au rostul când ai de-a face cu oameni care încearcă să relateze şi să transmită ştiri", a încheiat Dean Thompson.