ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hackerii care au devastat compania Sony au trimis e-mail-uri șefilor companiei felicitându-i că au făcut gestul „foarte înțelept” de a nu mai lansa parodia cu Kim Jong-un. Acum pirații informatici au venit cu o nouă cerere: Sony să șteargă orice urmă că filmul „Interviu” a existat vreodată.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Noul mesaj trimis de grupul de pirați cibernetici, auto-intitulat „Guardians of Peace” (GOP), promite că va respecta securitatea datelor companiei Sony doar „dacă nu faceți nici o greșeală”, informează CNN. Pirații afirmă că a fost „foarte înțelept” din partea Sony să anuleze lansarea filmului „Interview”, dar promit că nu vor da publicității și restul datelor furate decât dacă aceasta se angajează și ia toate măsurile ca filmul să nu apară niciodată.

Sony a anulat lansarea filmului "The Interview" - o comedie despre asasinarea fictivă a liderului nord-coreean Kim Jong-un, în urma ameninţărilor hackerilor, care au postat documente interne ale companiei, inclusiv e-mailuri, şi filme încă nelansate.

Este foarte înțelept că ați luat decizia să anulați lansarea filmului Interview. Acum cerem ca niciodată filmul să nu mai fie lansat, distribuit sau să apară sub orice formă, de exemplu DVD sau piratat.,  au transmis hackerii.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

FBI a anunțat vineri că are „suficiente elemente” care dovedesc că în spatele atacului cibernetic asupra Sony, cea mai mare agresiune cibernetică asupra unei companii din istorie, se află regimul comunist din Coreea de Nord, chiar dacă Phenianul neagă implicarea.

Tardiva a fost insa  o reacție a administrației americane: președintele Obama a declarat într-o conferință de presă că Sony a făcut o greșeală, anulând lansarea filmului.

Nu putem avea o societate în care un dictator dintr-un colț de lume poate începe să impună cenzura aici în Statele Unite.”

Obama a promis destul de vag că Statele Unite nu vor lăsa atacul nord-coreean fără răspuns,:

„Au produs multe pagube, iar noi vom răspunde. Vom da un răspuns proporțional, la un moment, într-un loc și de o manieră pe care le vom considera potrivite.”

Ezitarea Casei Albe de a răspunde mai tranșant își poate avea explicația că în spatele piraților cibernetici nu s-ar afla doar Coreea de Nord. Potrivit Reuters, care citează un oficial american, ancheta a descoperit „o posibilă legătură cu China”.