ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


12 consilii locale din Harghita au adoptat memorandumuri prin care solicită autonomie teritorială, dar prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, le-a atacat în instanţă, informează Jurnalul.ro.

Prefectura a atacat până în prezent hotărârile adoptate de consiliile locale din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Cristuru Secuiesc, Căpâlniţa, Ciumani, Dârjiu, Ditrău, Lăzarea şi Suseni şi urmează să ajungă în instanţă şi memorandumuri similare adoptate recent de consiliile locale din Vlăhiţa şi Joseni.

Prefectul a mai spus că autorii acestor documente ştiu că sunt ilegale şi nu fac decât să pună la încercare autorităţile care veghează la garantarea şi respectarea legii.

"Consider că, la fel ca în anii anteriori, adoptarea unor astfel de hotărâri pune la încercare autorităţile care au ca atribuţie garantarea respectării legii şi, deşi se cunoaşte foarte clar că aceste demersuri nu pot avea ca finalitate decât atacarea lor în instanţă, totuşi se forţează vigilenţa celor care trebuie să le împiedice. De aceea, la fel cum am mai afirmat, toate aceste hotărâri vor urma drumul instanţelor judecătoreşti, care se vor pronunţa în legătură cu legalitatea, dar şi cu oportunitatea acestora”, a spus Adrian Jean Andrei.

Articolul 1 din Constituţia României prevede că "România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil."